Pješački most viseći je most preko Drave u Osijeku. Jedan je od najpoznatijih i najljepših simbola grada. Također, jedinstvenog je izgleda i u cijeloj Hrvatskoj.
Svojim lučnim mosnim dijelom vezanim čeličnom užadi za četverodijelne vitke obalne stupove jedinstvena je građevina Osijeka i Hrvatske. Središnjim dijelom podsjeća na Elizabetin most u Budimpešti, a stupovi na Eiffelov toranj u Parizu.
Posljednih godina na mostu se sve češće mogu pronaći i lokoti koje su zaključali zaljubljeni ne bi li vječno “zatočili” svoju ljubav. To vjerovanje je i u mnogim drugim gradovima i metropolama.
Velika akcija u organizaciji Coca-Cole, Grada Osijekai njegovih građana koji su skupili 108.048 čepova ovog bezalkoholnog pića, a to je bio broj stanovnika 2011. godine, nakon čega je Coca-Cola ispunila obećanje da će osvijetliti most novim i zanimljivim rasvjetnim tijelom. Za tehničke radove postavljanja trajne rasvjete bila je zadužena austrijska tvrtka Zumtobel. I tako danas Most Mladost svijetli u raznim bojama ovisno o prigodi.
Rikša Tour Osijek